Persoonlijk Landschap: Perspectief zonder horizon

Een uniek fotoproject over herstel na zware ziekte

In maart 2019 kreeg Ruben Smit plotseling een serie migraineaanvallen. Het zette zijn leven stil en elke vorm van normaal functioneerde stopte. Hij werd ernstig ziek waarbij gedeeltelijk zijn waarnemingsvermogen verloor als gevolg van de ziekte van Lyme. Na eenhalf jaar begon hij zich goed genoeg te voelen om elke dag een uur naar buiten te kunnen. Stap voor stap met een oude, analoge middenformaat-camera met ouderwetse filmrolletjes. Foto voor foto. Waarbij elke foto een metafoor is in zijn herstel.

Intieme persoonlijke landschappen

In het boek Persoonlijk Landschap neemt hij je mee op de reis van herstel. Ruben Smit: “Ik zocht naar intieme, persoonlijke landschappen. Terug naar het nu, het moment waarin ik opdat moment was”. Persoonlijk omdat hij ze vanuit mijn zijn gevoel heeft gemaakt, vaak van dichtbij op ooghoogte, voor iedereen zichtbaar. Maar ook de landschappen hebben vaak eenpersoonlijkheid, een karakter. Een eenzame berk in een groot heideveld, een blad van de gele plomp dat opgaat in nieuwe waterplanten, een jong duin dat maar een dag bestaat omdat de draaiende wind het zal wegblazen.

Herbezinning

Hij kijkt ook terug op zijn leven tot nu toe. Ruben Smit: “Ik besefte dat mijn leven vertroebeld was geraakt. In een razend tempo werkte ik aan films, documentaires en boeken. Allemaal tegelijk. Doorspekt met optredens in tv-shows, in theater en bij congressen. Ik verdronk in mijn eigen ambities, moest continue schakelen tussen alle rollen die ik had”.

Fotoboek en meer

Persoonlijk Landschap is meer dan een fotoboek, het is een boek voor iedereen wie wil leren herstellen door de natuur te zien.

Als eerste een gesigneerd exemplaar

Voor fans hebben we een exclusieve voorintekening opengesteld. Je krijgt dan als eerste, met €5,- korting, het boek thuisgestuurd eind november. Gesigneerd natuurlijk! Bovendien help je met de voorintekening om de druk snel en makkelijk te laten verlopen. Bij de voorintekening betaal je slechts €45,- incl. verzendkosten.

De voorintekening sluit 15 november 2021.

Hoe werkt het?

Vul het bestelformulier in

Betaal met iDeal

Wacht op het boek

Toevoeging alleen nodig indien van toepassing